Ενημέρωση για τον λαγοκέφαλο

λαγοκέφαλο

Τα προβλήματα που προκύπτουν στις θάλασσες της Κρήτης από την παρουσία του λεγόμενου λαγοκέφαλου έρχονται στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Καταστήματος Ηρακλείου.

Ειδικότερα για το θέμα του λαγοκέφαλου θα μιλήσουν και θα παρουσιάσουν τις διάφορες πτυχές του προσκεκλημένοι από το ΕΛΚΕΘΕ – ΙΘΑΒΒΥΚ, από το ΓΕΩΤΕΕ και τα τμήματα αλιείας των διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των περιφερειακών ενοτήτων.

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη μπροστά» κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, υποστηρίζοντας ότι «το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων του ΕΛΚΕΘΕ έχει πραγματοποιήσει ενημερωτικές καμπάνιες με δελτία τύπου, ενημέρωση των αρμόδιων αρχών και μέσω των ΜΜΕ για την ενημέρωση των αλιέων και του κοινού» καθώς επίσης και ότι στις αρχές Μαΐου δόθηκαν δημόσια στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Κρήτη έχει χρηματοδοτηθεί στον τομέα της αλιείας από το αρμόδιο Υπουργείο.

«Έκτοτε όμως, παρά τη χρηματοδότηση, δεν έχει γίνει καμιά δράση και δεν έχουν ληφθεί στοχευμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτηση του ο Περιφερειακός Σύμβουλος και προσθέτει: «Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν και με έκδηλη την κρισιμότητα της κατάστασης, ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Περιφέρεια Κρήτης;

Ποιες είναι οι δράσεις που έχει προτείνει και ποια η πίεση που έχει ασκήσει στο κεντρικό Κράτος όλο αυτό το διάστημα για την αντιμετώπιση του προβλήματος»; Στο πλαίσιο της αυριανής συνεδρίασης επίσης αναμένεται να ζητηθεί η έκφραση άποψης του σώματος αναφορικά με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αναφορικά με το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών» το οποίο ρυθμίζει σοβαρά ζητήματα μεταφορών σε όλα τα επίπεδα στη χώρα για την επόμενη εικοσαετία.

Αναφέρεται ότι στην επιτροπή μεταξύ άλλων συζητούνται θέματα για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, καθώς επίσης και θέματα επεξεργασίας λυμάτων.

Comments are closed.