ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συμμετοχή ΕΛΚΕΘΕ στην 87η ΔΕΘ

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 9-17 Σεπτεμβρίου 2023

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του ΕΛΚΕΘΕ στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το ΕΛΚΕΘΕ είχε ιδιαίτερα προβεβλημένη συμμετοχή φέτος, με κεντρική τοποθέτηση και με εκτενή εκθέματα υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Καινοτομίας, την οποία ευχαριστούμε για τη στήριξη, εντός του περιπτέρου του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η πολιτική ηγεσία, κυβερνητικοί και λοιποί πολιτικοί εκπρόσωποι αλλά και το κοινό, τίμησαν την παρουσία μας και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του φορέα, παρά την ατυχή συγκυρία λόγω των καιρικών φαινομένων.

Μεταξύ άλλων, είδαν από κοντά ζωντανούς οργανισμούς σε ειδικό ενυδρείο επίδειξης, touch point και λοιπά αλληλεπιδραστικά εκθέματα προβολής του Ενυδρείου, τους παρουσιάστηκαν on line συστήματα όπως το “Ποσειδών” και σε ειδικό κιόσκι επίδειξης σύστημα παρακολούθησης εσωτερικών υδάτων, με ιδιαίτερη προβολή σε πολύ επίκαιρες εφαρμογές παρακολούθησης των καιρικών συνθηκών θαλασσών κι εσωτερικών υδάτων αλλά και υποβοήθησης των αρχών τύπου ‘search & rescue’, καθώς και υλικό όλων των ινστιτούτων, ενυδρείων & προβολή διαφόρων ερευνητικών προσπαθειών.

Παρά την δύσκολη χρονική συγκυρία αλλά και την εν γένει φετινή μείωση της συμμετοχής του Υπουργείου μας, το ενδιαφέρον για το φορέα μας ήταν ιδιαίτερο και συχνά ξεχώριζε στην έλξη του κοινού. Στην πορεία πραγματοποιήθηκαν επαφές για περαιτέρω αξιοποίηση των πάσης φύσεως δυνατοτήτων του κέντρου. Επικεφαλής των επαφών, παρέστη στην Έκθεση ο Πρόεδρος του Κέντρου Δρ. Αντώνης Μαγουλάς, καθώς και δ/ντες ινστιτούτων και λοιπά στελέχη. Πέραν της παρουσίασης του φορέα, ενημερώθηκαν αντίστοιχα και από συναφείς φορείς και έγιναν ποικίλες δράσεις δικτύωσης. Υπάρχει αισιοδοξία για αξιοποίηση της παρουσίας στην Έκθεση στο εγγύς μέλλον.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συμμετοχή ΕΛΚΕΘΕ στην ΔΕΘ 23

Comments are closed.